Gå til hovedinnhold

Noe i nærheten av lykke

Premiere: 22. september 2006
SOMETHING LIKE HAPPINESS er en varm og rørende film om vennskap, familie, lengsel og menneskeverd. Handlingen kretser rundt en gruppe mennesker som alle har tilknytning til en ganske sliten høyblokk i en tsjekkisk industriby.
Monika bor sammen med sine foreldre, men lengter seg syk etter sin kjekke kjæreste som søker lykken i USA.

Barndomsvennen Tonik er hemmelig forelsket i Monika. Han har flyttet fra blokka til tantens gård, der de i fellesskap forsøker å holde stand mot for-fall og stadig ekspanderende industri.

Deres felles venninne, alenemoren Didi, er i ferd med å synke inn i en dyp depresjon. Dette kan lyde grått og trøstesløst, men tvert i mot! Til tross for alvorlige tema er dette er en lett fortalt og underholdende film som gir deg tro på mennesket, og som vil røre og more deg. Filmen er visuelt lekker med mye bruk av bevegelig kamera og tette utsnitt, noe som bidrar til sterk identifikasjon med karakterene.

Originaltittel:
Stesti
Regi:
Bohdan Slama
Produsent:
Viktor Schwarz, Pavel Strnad
Skuespillere:
Pavel Liska
Tatiana Vilhelmová
Anna Geislerová
Marek Daniel
Distribusjon:
Filmoptimistene
Nasjonalitet:
Tsjekkia
Produksjonsår:
2005
Spilletid:
1 t. 46 min.
Aldersgrense med begrunnelse:
11 år
Denne filmen inneholder skildringer av en ulykke og et dødsfall, samt en mors omsorgssvikt. De dramatiske scenene er satt i en gjennomgående varm atmosfære. Filmen får derfor 11-årsgrense.