Gå til hovedinnhold
Hinda and Shirley - Opprørske oldemødre

Opprørske oldemødre

Premiere: 11. april 2014

De to sjarmerende og engasjerte venninnene Shirley (91) og Hinda (82) har satt seg fore å forstå økonomisk vekst, og verken arrestasjoner, drapstrusler eller dårlig helse kan stanse dem.

Shirley og Hinda er skrøpelige til beins og kjører rundt på sine elektriske scootere. De ble født allerede før "den store depresjonen" og har protestert mot krigføring og utbytting i en årrekke. I en tid da økonomien kollapser og botemiddelet blir sagt å være vekst gjennom økt forbruk, er de bekymret for hva slags framtid oldebarna vil få. De oppsøker eksperter og spesialister og lar iveren komme så sterkt til syne at de regelrett blir kastet på dør fordi de ikke kan tie stille. De raider møter de ikke har lov å være på og bruker megafon for å nå ut når de har kommet så langt at de lar nysgjerrigheten gå over til aksjonsform. Høydepunktet er når de krasjer en Wall Street-middag med alle "tycoonene" til stede, og regelrett blir truet på livet. Sjarmen er upåklagelig, og bak den lett rørende og fysisk gebrekkelige fasaden som gir dem ubegrenset tilgang, er dette damer med skikkelig bein i nesa og en opprørsk vilje få 20-åringer kan oppvise.

Dette er førsteklasses dokumentarhåndverk og en tankevekker for gammel som ung. Opprørske oldemødre er en varm og morsom film om engasjement, og et nært portrett av to skånselløse rabulister forkledd som snille gamle damer

Originaltittel:
Opprørske oldemødre
Regi:
Håvard Bustnes
Produsent:
Christian Falch og Håvard Bustnes
Skuespillere:
Shirley
Hinda
Produksjonsselskap:
Faction Film AS
Distribusjon:
Storytelling Media
Sjanger:
Dokumentar
Språk:
Amerikansk
Nasjonalitet:
Norge
Produksjonsår:
2013
Spilletid:
1 t. 17 min.
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på barn.
Produksjonsselskap:
Faction Film AS